Retreat

Yoga- och meditatationsretreat, 29 nov-1 dec 2013

Välkommen på yoga- och meditationsretreat där vi praktiserar hathayoga med både dynamiska och lite mjukare övningar för hela kroppen. Det ingår även olika andnings- och avslappnings övningar samt meditation. Mellan yogapassen ges tillfälle att vila eller vandra i den vackra naturen. Retreaten riktar sig i första hand till dig som har praktiserat yoga tidigare.
(OBS! Viktigt att du meddelar om du är gravid eller står under någon behandling. Du bör ha fått rekommendation att gå på yoga av din läkare i sådana fall.)

För dig som vill:
•    utforska kroppen och sinnets natur genom yogans kraftfulla tekniker
•    öva på närvaro och acceptans
•    få ökad insikt i och släppa på det som skapar obalans för dig i livet
•    öppna upp till din inre visdom
•    vara i tystnad (från fredag kväll-söndag morgon)
•    ta en paus för att återhämta kraft och energi

Innehåll
•    Dynamiska övningar (solhälsn., krigarställn. & andning) för att sätta igång värme och energi.
•    Klassiska hatha yoga övningar med fokus på närvaro och acceptans
•    Upplyftande/energigivande andningsövningar (pranayama).
•    Meditationsövningar med olika tekniker.
•    Avslappningsövningar

Övrigt
Det kommer ingå flera yoga- och meditationspass under helgen. Innehållet i dessa ser lite olika ut, på morgonen brukar det vara mer dynamisk yoga, under dagen lugnare yogaövningar med fokus på närvaro och acceptans och kvällspasset har fokus på meditation. Under yoga/meditationspassen går det bra att ställa frågor även i den tysta delen av retreaten. 

Retreatens upplägg
Under retreaten kommer vi vara i tystnad från fredagskvällen till fram på söndag förmiddag. Detta innebär att vi undviker alla sorters kommunikation med varandra, undviker att läsa samt behåller mobiltelefonerna avstängda (lämnas in vid ankomst till retreatledare Eva-Lotta Runfors). Syftet med tystnaden är att undvika att utsätta sinnet för olika sinnesintryck vilket underlättar för de olika yogaövningarna som går ut på att lära sig vila i nuet. Tystnaden medför att vi får en kontinuitet i yogapraktiserandet som därmed lättare kan pågå hela helgen, även utanför själva yogapassen, genom ett betraktande förhållningssätt till tankar, känslor och det som är.
Retreaten är upplagd och strukturerad så att den ska vara så fruktbar och givande som möjligt för dig att släppa taget om tankar och känslor som kan bidra till bekymmer och stress för dig i livet och för att ge dig en grund till att öppna upp dörren till din inre visdom. Jag som retreatledare och Mundekulla kommer göra vårt bästa för att ge gruppen en möjlighet till en öppen, kärleksfull och trygg energi. Därför ber vi dig som anmäler dig till retreaten att anlända i tid och stanna tills slutet av retreaten. Detta är en mycket viktig aspekt av retreat upplevelsen, så var snäll och anmäl dig inte om du inte kommer kunna delta hela tiden. Vi ser fram emot att dela den här tiden med dig.

Allmän info
Retreaten startar med incheckning kl. 16.00-17.00 på fredagen och slutar vid 15.00-tiden på söndagen. Vi  kommer hjälpas åt med diskning i samband med måltiderna samt städa rum, kurslokal innan hemfärd.

Priser
Deltagaravgift exkl. kost & logi    1300 kr (1600 kr efter 30 aug)

Kost och logi
♥ Enkelrum med dusch och toa inkl kost                  1900:-
♥ Dubbelrum med dusch och toa inkl kost               1600:-
♥ Dubbelrum med gem. dusch och toa inkl kost     1300:-

Anmälan och betalning
-Anmäl dig till info@eva-lotta.nu och betala in ovan deltagaravgift på bg 5791-8344 senast den 15 oktober. Ange namn, adress och telefonnummer, ev. allergi och hur du vill bo samt ev. rumskompis.
-Vid avbokning fram till två veckor innan kurs återbetalas inbetalt belopp förutom en bokningskostnad på 500:-.
-Betalning för kost och logi sker på plats direkt vid incheckning på fredagen till Mundekulla Kurs & Retreatgård, men bokas via Eva Lotta i samband med anmälan

Att ta med
Ta med egen yogamatta (meditationskudde finns på plats), sängkläder och handduk samt yogakläder för flera yogapass.
Det kan vara skönt med en lite varmare tröja samt varma sockor.

För mer info
Kontakta info@eva-lotta.nu
Läs mer på www.eva-lotta.nu

Namaste
Eva-Lotta Runfors & Mundekulla