Mundekullaforum, 27-28 sept 2011

"Ledarens väg"
Mundekullaforum utmanar och inspirerar till hållbart ledarskap
För tredje året bjuder vi in till två utvecklingsdagar med pionjärer inom ledarskap för att diskutera motivation, engagemang och entreprenörskap.  Årets tema är Ledarens väg där vi uppmärksammar ledarskapets utmaningar, behovet av tydligt ledarskap, att våga vara ledare, hur hanterar vi utmaningar och ifrågasättande och hur leder vi  våra organisationer med ökat samhällsansvar.  Se kortfilm från fjolårets Forum


Bakgrund
Vi lever i en tid av stora förändringar där allt högre krav sätts på organisationer och ledarskap. Hur skapar vi bra team och hur utvecklas de anställda inom organisationen. Hur skapas framgång och delaktighet utifrån en gemensam vision? Hur motiverar vi medarbetarna till att vilja jobba med glädje och effektivitet. Hur leder vi oss själva och våra företag med ökat samhällsansvar? 

Dagarnas upplägg
Mundekullaforum bygger på föreläsningar, samtal och reflektion. Efter varje föreläsning skapas mindre dialoggrupper då var och en får möjlighet att reflektera över sitt eget ledarskap vilket följs av samtal i storgrupp och återkoppling till respektive föreläsare. Dag 2 avslutas med ett panelsamtal på temat "Våga vara ledare i tider av förändring" 


Pionjärer inom ledarskap medverkar
50 år som entreprenör! - Erik Paulsson (tis)
Erik Paulsson är entreprenör, aktiv ägare och ledamot i ett flertal noterade fastighetsbolag samt grundare av PEAB - Sveriges största Byggföretag. Erik utgår från sina ”budord som entreprenör” som speglar hans ledarskap och synsätt på vad en entreprenör bör tänka på för att lyckas samt inte minst vikten av att ha fötterna på jorden när det blåser!
Ledarskapets utmaningar - Gudrun Schyman (tis)
Gudrun provocerar och inspirerar och blandar sin föreläsning med erfarenheter från livet som kvinna, ensamstående mamma, socialarbetare, nykter alkoholist och toppolitiker. Hon uppmuntrar sin omgivning att lämna offer rollen och vara en medveten medborgare såväl hemma som på jobbet, i ledningsgruppen som i styrelserummet. Gudrun lämnar ingen oberörd
Chefens utsatthet och dilemma - Talis Vasko (tis)
Talis Vasko föreläser om vikten av att som ledare skapa delaktighet bland sina medarbetare och samtidigt själv utvecklas som ledare. Talis var sjukhusdirektör 2003 i samband med den tragiska branden vid S:t Sigfrids Sjukhus i Växjö som gav en betydande erfarenhet vad gäller ledarskapets utsatthet och behovet av tydlig kommunikation och ärlighet.
Varje år ny utmaning - Jörgen Linell (ons)
Jörgen är platschef på ITT Water & Wastewater med 1200 anställda, en del av ett stort globalt företag med 40.000. Han talar om att överträffa mål, jobba med ständig förnyelse, att våga vara ledare, "Du-reformen", coachande ledarskap med utgångspunkt från ITTs genomtänkta personalpolicy och lönsamma ekologiska satsningar som ligger i framkant.
Maria Gerlofsson - Stå upp för dig själv! (ons)
Föreläsare och chefredaktör för tidningen LevaPS. Har skrivit boken ”Mod – stå upp för dig själv”
(aug 2010). Boken och föreläsningen handlar av vikten av att uttrycka vad vi tycker och känner för att därigenom skapa bra relationer till andra människor, eller som hon själv uttrycker det: "Rädda människor förändrar inte världen!"
Arbetsglädje och motivation - Bosse Angelöw (ons)
En föreläsning om vad ledare kan göra för att skapa mer arbetsglädje och motivation på arbetsplatsen. Bosse ger tips om hur man kan skapa en arbetsplats genomsyrad av ett positivt arbetsklimat och en hög motivation. Han är docent och socialpsykolog, verksam vid Nova Futura och har i 25 år arbetat med att utveckla kapaciteten hos individer, grupper och arbetsplatser.
Mod att förändra – Peter Elmberg (ons)
1997 flyttade Peter till en liten stuga för självvald ensamhet i Mundekulla och har efterhand byggt upp verksamheten med sin fru och pappa under mottot ”Tänk sju generationer framåt innan alla viktiga beslut” vilket resulterat i en rad utmärkelser för dess ekologiska profil. Peter förgyller föreläsningen med inspirerande sånger kopplade till natur och ekologi. 
Yoga och ledarskap - Eva-Lotta Runfors (tis/ons)
Eva Lotta instruerar och berättar om hur yogan fungerar som drivkraft i hennes ledarskap som entreprenör, coach och yogainstruktör i sitt företag NYTT FOKUS. Efter 20 år i IT-branschen var det yogan som fick henne att  förverkliga sina drömmar och starta eget företag. Hon upplever att hennes dagliga yogapass ger henne möjlighet att stilla sig och därmed fatta bättre beslut.
Vad är hållbar utveckling? - Peter Wahlbeck (ons)
En framtidsföreläsning med humor och inspiration kring ledarskap och hållbarhet med en av Sveriges främsta underhållare. Peter hävdar att vi har möjlighet att förändra vår tillvaro och leda utvecklingen mot ett framtidens samhälle baserat på kunskap och visdom genom diskussion som leder mot förändring. Räkna med en vitamininjektion som lockar till skratt och eftertanke.
Den goda Kommunikationen - Nina Granbom (tis)
Nina är delägare på Nordic Club hälsoklubb i Kalmar, NLP-coach och författare till boken ”Med trasiga fötter mot ett helt hjärta” baserad på hennes vandringar på El Camino i Spanien.
Under Forumet är hon konferencier med Peter och håller ett anförande om kommunikation som verkar som en förberedelse för samtalscirkeln som pågår mellan föreläsningarna.
Se årets program här

Panelsamtal
Hur driver vi våra organisationer med ökat samhällsansvar?
Onsdagen avslutas med ett kort panelsamtal med Jörgen Linell (ITT), Peter Wahlbeck och Maria Gerlofson då goda exempel lyfts fram såsom ITTs satsningar med att lagra värme från gjuteriet i berggrunden sommartid för att sedan användas som uppvärmning av lokalerna vintertid. En klimatlösning som betalar tillbaka sig inom 5 år och besparar därefter företaget (och miljön) 2 milj/år

SPA, Yoga, Musik,  Filmvisning!
På tisdag kvällen erbjuds en bra möjlighet att mingla och lära känna övriga deltagare ytterligare.
Peter underhåller med musik under kvällsmaten och därefter ka du antignen välja att beöka Mundekulla ECO SPA och eller se filmen "10 questions to Dalai Lama" som inspirerar till nya tänkesätt. Onsdagen inleds med Yoga för den som vill!

Tid
Ankomst: Tisdag, 27 sept kl 10.00 (registrering och fika från kl 09.00)
Avfärd: Onsdag, 28 sep kl 17.00

Pris 
Två dagar
:  4.900:- + moms inkl. alla föreläsningar, aktiviteter, SPA, musik, film, fika och mat.

Logi
Mundekulla erbjuder övernattning för ca 30 pers, resterande bor på närliggande hotell (se nedan)
750:-  + moms  - Enkelrum inkl frukost med egen dusch och toalett 
495:-  + moms  - Enkelrum inkl frukost med delad dusch och toalett
375:-  + moms  - Bädd i dubbelrum inkl frukost med egen dusch och toalett 
Närliggande hotell
Bra boende finns även på Hotell Amigo i Emmaboda (10 km). Läs mer
Maila Hotell Amigo för info och bokning mail@hotell-amigo.se

Bokning 
Betalning sker mot faktura. Anmälan är bindande. (max 50 pers)
Maila  info@mundekulla.se eller ring 0471-50450 för mer info
Anmäl dig här - Online !

Hitta hit
-Tåg inkommer till Emmaboda från hela landet minst varannan timme. Därefter erbjuder vi
 Mundekullataxi för endast 100:-/bil (10 km) som förbokas på Taxi Emma (0471-10100)
-Flyg inkommer till Kalmar, Ronneby och Växjö med flera avgångar/dag Läs mer
-Det går även bra att samåka till oss genom att fylla i vårt samåkningsformulär Samåkning

En mötesplats i tiden
Verksamheten i Mundekulla inbegriper kurser och konferenser inom hälsa, ledarskap och personlig utveckling utifrån ledorden stillhet, kreativitet och möten. Mundekulla drivs av Peter Elmberg, Beteendevetare med inriktning på organisation och ledarutveckling samt Anne S. Elmberg, Kurs och retreatledare samt författare. 
Välkommen på Businessretreat den 15-17 nov 2011. Kontakta info@mundekulla.se för mer info

Tidigare Mundekullaforum
2010  "Medvetet Ledarskap" Läs mer  Läs feedback Läs mer
2009   "Ledarskap i en ny tid" Läs mer   Läs feedback
Läs mer

Artiklar
-Näringslivsspegeln 2010 Läs mer 
-Dagens Industri 2010 Läs mer
-Östran16 juni 2009 "Inre bilder är viktiga"
-Barometern 18 juni 2009 "Skogsmulle blev företagare"

Utmärkelser
-Berndt Elmberg tilldelas "Byggstenen" av Byggnadsingenjörernas riksförbund Läs mer 
-Peter och Anne erhöll nominering för "Medvetet företagande" på Berns 2009 Läs mer

Mundekullaforum = Klimatsmart
Mundekullaforum samt hela vår anläggning är klimatsmart! Läs mer