Möt dig själv – med hästen som guide!

Personlig utveckling i samspel med hästar

 

Visste du att hästar är experter på icke verbal kommunikation? Visste du att hästar också har häpnadsväckande mycket att lära oss människor om vi bara tar oss tid till att lyssna? Denna kurs skapar möjlighet till personlig utveckling i samspel med hästar. Här skapar vi utrymme för dig som vill förbättra din förmåga att bygga goda relationer till andra individer.

Men, varför just hästar? Jo, hästen möter hela dig, som du är här och nu, och hjälper dig att få syn på blockeringar och förbättringsområden. Han hjälper dig även att upptäcka styrkor och dolda talanger! Hästen reagerar på sådant som vi kanske själva inte är medvetna om eller har jobbat hårt för att dölja. Han kommunicerar med vårt innersta och ser förbi alla de lager av skydd vi byggt upp genom livet. Tillsammans med hästen kan vi träna oss i att vara äkta och kommunicera på ett tydligt och trovärdigt sätt. Han öppnar dörren till vårt innersta och låter oss vara den vi verkligen är! Dessutom tycks vi människor ha lättare att ta emot feedback från en häst tack vare hans okonstlade ärlighet – hästen är inte dömande, har ingen ”dold agenda” och låter oss tålmodigt träna om och om igen.

 

Genom de olika övningarna får du träna på att:

kommunicera autentiskt – säg det du menar och mena det du säger!

balansera fokus och energi

balansera känsla – intellekt

skapa närhet – distans

ge och ta emot konstruktiv feedback

 

Tillsammans med hästarna skapar vi ett öppet, kärleksfullt rum där vi möjliggör positiv förändring för alla deltagare!

 

Ingen hästvana krävs! (Observera att det här inte är en kurs i hästhantering. Genom att du ökar din medvetenhet om hur ditt beteende påverkar och påverkas av andra individer kan dock kursen vara till hjälp även för dig som vill förbättra din relation till hästen.)

 

Pris
Kursavgift - 2500:- , 2000:- för student

Kost och logi vid ankomst lördag morgon (betalas på plats)

♥ Enkelrum med dusch och toa inkl. kost                           1010:- (1680:-)*
♥ Del i dubbelrum med dusch och toa inkl. kost                   860:- (1380:-)*
♥ Del i dubbelrum med gem. dusch och toa inkl. kost           710:- (1080:-)*

* = Vid ankomst fredag kväll

 

Anmälningsavgift utgörs av 500:-/pers vilket ingår i det totala priset. Avbokning kan göras fram till två veckor före kursstart varpå 2000:- resp. 1500:- återbetalas. När vi har fått din anmälan faktureras du och kurskostnaden ska vara oss tillhanda senast den 31 okt.

Kost och logi betalas på plats.

 

Tid
Lördag 24 nov kl.10.00 – söndag 25 nov kl.16.00 
För dig som kommer fredag kväll finns möjlighet att lyssna till en föreläsning av Lama Geshe Pema Dorjee (Tibet) kl. 20.00-22.00. För denna föreläsning tillkommer 200:- vid förbokning, 250:- på plats. Se info här.          

Kursledning
Pernilla Franzén är licensierad partner i HPNL, Horse Power and Natural Leadership. Till sin hjälp i denna kurs har hon ett antal fyrbenta coacher – hästarna – som alla är grundutbildade enligt PNH (Parelli Natural Horsemanship). Pernilla är socionom i grunden och har mångårig erfarenhet av att jobba med såväl hästar som människor, bl.a. som ridinstruktör och enhetschef. Hennes passion ligger i att involvera hästen i det sociala arbetet och därigenom få se människor växa. Hon erbjuder även hästunderstödda ledarskapsutbildningar med temat ”är du en ledare värd att följa?

Övrig information
För att alla skall få ut så mycket som möjligt av kursen begränsas antalet deltagare till sex till åtta deltagare. Som deltagare bor du på Mundekulla kurs- och retreatgård. Kursen hålls på Pernillas gård i den närliggande byn Harebo (1 km, transport ordnas dit för den som inte vill gå). Vid väldigt dåligt väder förläggs kursen till närbelägna Långasjö Ridhus. Även dit ordnas i så fall skjuts. Tänk på att de praktiska övningarna genomförs utomhus eller i ridhus, så klä dig bekvämt och varmt!


Mer info och anmälan
Pernilla Franzén: 070-538 27 12,
norraharebo@hotmail.com