Mat

Klimatsmart mat
Minst 80% av all mat som serveras i Mundekulla är ekologiskt odlad. Under sommar och höst köper vi in grönsaker från Solmarka Biodynamiska Gård strax öster om Mundekulla samt odlar en del på egen hand. Vi serverar hälsosam, klimatsmart mat tillagad av duktiga kockar.

Två matsalar
-Vår restaurang utgörs av en cirkelformad matsal vid namn som kan ta emot upp till 70 gäster. Vi större grupper (100 pers) serveras maten i vår största lokal 'Kreativum'.
-För den mindre gruppen erbjuder vi ibland vår trevliga gammaldags matsal i 1820-tals stil där det höst, vinter och vår ofta lyser av tända ljus och en sprakande brasa.

Feedback
Vår huvudkock, Ola Johansson  har bl.a. skrivit boken "Ät dig frisk med Grön mat" (såld i 15.000 ex). tillsammans med Kåre Engström, forskare på Karolinska institutet. Många har förundrats över maten i Mundekulla och här följer lite av den feedback vi fått genom åren. Vår bas är det vegetariska köket men vi kan även tillgodose andra önskemål

”Vi är alla helt överens om att det var en väldigt trevlig, avkopplande vistelse vi hade hos er.
Härlig natur, perfekt boende, god mat och sist men inte minst ni själva." 
                      
IKEA gänget / Eva Svensson

"Tack för en underbar tid, underbar personal och underbar miljö och mat."
BOF, Jönköping

"En underbar eftermiddag med avkoppling, underbar mat och god service. Lycka till med alla planer, vi kommer gärna tillbaka"

Föreningen Q-märkt


"Tack för den goda maten, trevligt bemötande och en fantastisk miljö"
Studiefrämjandet, Småland

"Ett underbart ställe med god mat och varma badtunnor"
Kustbevakningen, Region syd