Om oss

Med stor entusiasm har vi satsat på att skapa en plats för vila, eftertanke och inspiration. Välkommen till Mundekulla - En mötesplats i tiden!
För allmänna frågor, vänligen maila info@mundekulla.se

Peter Elmberg- Föreståndare, beteendevetare, musiker
Peter är ansvarig för driften av Mundekulla Kurs- och Retreatgård där han arrangerat ett flertal större events såsom "Ledarskap i en ny tid", "Sustainable conference"  och den årliga Musikfestivalen. Han har ett stort engagemang när det gäller miljö- och fredsfrågor samt en drivande kraft bakom flera framgångsrika musikprojekt. 
Peter är musiker, med över 600 egenskrivna sånger på sin repertoar och föreläser sedan 1992 runt om i landet. Läs mer 
Kontakt: peter @ mundekulla.se


Anne Solveig Elmberg - Kurs och Retreatledare
Anne leder kurser och retreater samt arrangerar den årliga mycket uppskattade kvinnofestivalen. Hennes evenemang är främst riktade till kvinnor och hon brinner för att stärka och lyfta fram de feminina värdena. Anne är också mycket kreativ, sjunger, målar och skriver och har gett ut boken: "Kvinnocirkeln - en stärkande gemenskap". Sedan -88, har hon väglett och inspirerat människor till att lyssna mer till sitt inre och skapa de liv de längtar efter.  Läs mer på Annes hemsida
Kontakt: anne @ mundekulla.seThomas Zenckert - Administration och organisation

Thomas arbetar på kontoret och receptionen med ansvar över organisation och adminsitration. Han är en viktig del av Mundekullas utveckling med bred erfarenhet inom såväl dator, nätverk, hemsida samt har drivit eget konsultbolag sedan 10 år.
Han är en viktig kraft gentemot våra konferensgrupper under vår och höst samt ser till att våra besökare trivs på Mundekulla och att din vistelse här blir till det bästa!
Kontakt: thomas @ mundekulla.seMaria Lindelöf - Husmor, allt i allo
Maria är vårt senaste tillskott i Mundekullateamet som axlar rollen som husmor med det övergripande ansvaret för köket. Hon finns även till hands på kontoret samt receptionen. Hon erbjuder även Yoga för våra kurs och konferensdeltagare. Maria har en bred kompetens inom hälsa och personlig utveckling samt har en stor personkännedom efter sina tidigare arbetserfarenheter på bla Hassela kollektivet på Gotland, Wäxthuset, Mullingstorp mm.
Kontakt: info @ mundekulla.se
Marina - Lokalvårdare
Marina är lokalvårdare i Mundekulla och ansvarar för att det är fint
inomhus. Hon arbetar med en stor omsorg och bäddar och städar våra rum samt skapar bra strukturer inom städet för övriga medarbetare. Hon hjälper även till i köket samt fixar fika och annat när det behövs. Vi är så tacksamma för att ha Marina hos oss i Mundekulla.

Claes Elmberg - vaktmätare
Claes har bott närmare 15 år utomlands och följs sin stora passion i livet, dvs vind och vågsurfing. Han är numera vår vaktmästare som efter många år som ingenjör på större företag sittandes framför datorn längtade efter att få klippa gräs på golfbanor. Drömmen realiserades på Mundekulla där han både klipper gräs, ser till att Mundekullas utomhusmiljö hålls snygg, sköter återvinningstationen och ansvarar för att vår Miljöpolicy upprätthålls. Hans slogan är "Mer natur åt folket"!Ola Johansson - Huvudkock
Ola Johansson är Mundekullas huvudkock som vi tar in vid olika evenemang. Han har arbetat på hälsohem i 30 år och är en av de främsta vegetarsiak kockarna i Svergi som dessutom har en god förmåga att skapa bra stämmning i köket samt hos besökarna. Han har lagat mat till många stora grupper genom åren samt även på på flertalet hälsoresor. Olas vegetariska buffér och middagar är otroligt uppskattade. Hans bok "Ät dig frisk med Grön mat" är skriven tillsammans med Kåre Engström (Forskare på Karolinska) säljs i stora upplagor och finns att köpa i Mundekulla. Ola är ordförande i Svenska Vegetariska.

Utöver Ola har vi många andra duktiga kockar i vårt nätverk, däribland
Agneta Henning
- En trevlig "Bondmora" av högsta klass, som både lagar underbar mat samt sprider positiv energi omkring sig.
Hanna Persson - En riktig pärla i köket och i vårt team som kockar och bakar samt ser till att våra gäster trivs.


-Övriga medarbetare-

Berndt Elmberg - Ägare
Berndt är äldremannen i sällskapet som restaurerade ödehuset i Mundekulla tillsammans med Peter. Han bidrog till att byarna kring Mundekulla fick Bredband som första förening i Kalmarlän (2011) samt drev 4 uppskattade byggnadsvårdsmässor i Mundekulla. Han startade projektet Bebo Landsbygd i 6 Smålands-kommuner med inspirationen att befolka och bebo landsbygden samt lade grunden för och drev Landsbygdskonferensen i Emmaboda under 10 år. Berndt har ett förflutet som Projektledare inom Byggbranschen, Lärare på SLU i Alnarp samt VD och initiativtagare för "Svensk Trädgård Miljöbyggarna" som växte från 0-300 anställda på 5 år (!!).
Berndt föreläser om möjlighetsbaserat tänkande, landsbygdsutveckling
och byggnadsvård. Han är en sann inspiratör och visionär som engagerar och inspirerar!


Irene Elmberg - Ekonomi
Irene har varit en viktig resurs på Mundekulla under många år med ansvar för receptionen vid större festivaler och mässor.
 Hennes smeknamn lyder "Irene i Entren" Hon skickar ut skivor och bäkcer som beställs via Mundekullabutiken och bokar Peters föreläsningar. Irene har varit kassör i flera föreningar samt även talpedagog och speciallärare samt har tillsammans med Peter arrangerat kurser samt föreläst och varit stödperson för männiksor i sorg med tanke på hennes son Niklas bortgång 1991. Hon bidrog även till att Brottsofferföreningen i Lund startade 1992.
Mona Malmros - Reception, yoga mm
Mona tar ofta emot i receptionen. Med en positiv attityd svarar hon gärna på frågor och hjälper dig när du är på plats. Hon ger även massage vid vissa evenemang samt är utbildad naprapat. Mona erbjuder även Yoga och massage i Mundekulla vid vissa tillfällen Förutom att hjälpa till i Mundekulla så arbetar Mona som lärare i närområdet.
Susanne Rothzen - Grafiker
Susanne tar fram allt vårt annonsmaterial och ansvarar för vår
grafiska profil. Hon har arbetat som grafiker åt många stora
företag och vi är stolta över att hon finns med i vår organisation.
Hon är en stor del i Mundekullas framgångar under senare år.

Medhjälpare och volontärer 
Sökes under säsongen mars - oktober info@mundekulla.se